Er wordt geproost met wijnglazen vol ranja en een rietje in Museum Jan Cunen. De opening van hun nieuwste onderdeel, de Kunstkeuken, moet immers wel geschikt zijn voor de jongste bezoekers. Want hoewel alle bezoekers hier welkom zijn, gaan vooral kinderen er met scharen, taperollers en kleurpotloden aan de gang. En dat is precies de bedoeling.
De Kunstkeuken, gevestigd in het historische pand van Museum Jan Cunen in Oss, is de heruitgevonden versie van de keuken van Villa Constance. Hans Derks benadrukt het belang van creativiteit en zelfontdekking: "Het is belangrijk dat niet alles voorgekauwd is."
Herman Tibosch, directeur van Museum Jan Cunen, transformeerde de originele keuken uit de 19e eeuw tot de Kunstkeuken. De villa, doordrenkt van historie en ooit het toneel van de boterhandelaren Van den Bergh en Jurgens, opent haar deuren voor bezoekers om creatief aan de slag te gaan.
De Kunstkeuken verwelkomt bezoekers met knutselmateriaal en een uitnodigende sfeer om zelf te creëren. De ruimte is open voor iedereen, zelfs voor diegenen die alleen komen voor een kop koffie. Het doel is om mensen te inspireren en samen creatief bezig te zijn.
Kinderen worden aangemoedigd om hun creativiteit te uiten in de Kunstkeuken. Het is een plek waar fouten maken mag en waar eigen ontdekkingen worden aangemoedigd. Hans Derks illustreert dit met een knipoog naar zijn culinaire vak: "Sommige van de meest klassieke gerechten zijn uit geklooi geboren."