De geschiedenis van de lokale omroep Dtv getuigt van een opmerkelijke reis van verandering en vooruitgang. Van eens een plek waar muizen aan soepzakjes knabbelden tot een professionele omroep die de hele regio bestrijkt, is Dtv geëvolueerd onder de leiding van vertrekkend directeur Eric Horvath.
In de jaren '90 vond Horvath zichzelf in een morsig kantoorgebouw, omringd door bouwlawaai en knagende muizen. Nu, ruim dertig jaar later, staat Dtv er heel anders voor. Wat begon als een lokaal kanaal voor Oss is uitgegroeid tot een volwaardige streekomroep die de regio's Oss, Bernheze, 's-Hertogenbosch en Maashorst bestrijkt.
Horvath benadrukt het belang van het lokaal blijven in een tijd waar streekomroepen de norm lijken te zijn. Hij gelooft dat lokale verhalen het hart van de omroep moeten blijven vormen. Door samenwerkingen tussen lokale redacties en het delen van kennis en materialen heeft Dtv zijn bereik uitgebreid naar twaalf gemeenten, een mijlpaal die zich niet verder mag uitstrekken om de efficiëntie te behouden.
Terwijl Horvath zijn directeurschap bij Dtv beëindigt, omhelst hij een nieuwe uitdaging als directeur van de NLPO, waar hij 220 lokale omroepen moet helpen fuseren tot maximaal 80 streekomroepen. Digitalisering en schaalvergroting zijn cruciaal geweest in het voortbestaan van Dtv, dat eerder afhankelijk was van commerciële opbrengsten en subsidies.
De koninklijke erkenning van Dtv, met een werkbezoek van koning Willem-Alexander, illustreert de impact van de omroep op de samenleving. Voor Horvath is dit bezoek een blijk van waardering voor het harde werk van het team. Hij koestert vooral de creatieve energie die elke dag resulteert in een volwaardig eindproduct, een aspect wat hij zal missen in zijn nieuwe rol.